Російський опозиціонер розповів про технології Путіна

Російський опозиціонер розповів про технології Путіна

Пономарьов пояснив, що Путін знижує напругу на сході України лише коли вирішується питання про санкції

Президенту РФ Володимиру Путіну вигідно зменшувати напругу на Донбасі лише у період , коли західні партнери України переглядають рішення щодо продовження санкції проти РФ. Про це в ефірі «5 каналу» заявив колишній депутат Держдуми РФ (2007-2016) Ілля Пономарьов.

«У російського президента рівно два міркування: з одного боку, йому потрібна Україна, на яку зберігати вплив, з іншого боку - йому було б добре зняти санкції, тому що це джерело протистояння всередині російської еліти, а йому далі йти на вибори і мати, що називається, у себе в тилу людей, частина з яких активно незадоволена сваркою із Заходом, теж якось не дуже комфортно», - зазначив Пономарьов.
«З точки зору того, що відбувається на Сході України, йому знижувати, на цей момент, напругу невигідно, тому що знижувати напругу потрібно в той момент, коли вирішується питання про санкції, щоб знайшовся хтось в групі обговорення і сказав: «Ну ось тільки що нарешті почався процес і його потрібно заохотити». Якщо процес відбудеться зараз, тоді нічим буде торгуватися в момент, коли будуть знижувати санкції, тому навпаки, потрібно нагрівати максимально ситуацію, а потім відходити на заздалегідь підготовлену позицію», - пояснив екс-депутат.
За його словами, те ж саме Путін робить з військовополоненими. «Він їх спочатку захоплює, а потім по одному відпускає для того, щоб імітувати процес, який рухається. Це стандартна його технологія», - додав Пономарьов.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: