Російський опозиційний політик розповів, для чого бойовики «націоналізували» українські підприємства

Російський опозиційний політик розповів, для чого бойовики «націоналізували» українські підприємства
Костянтин Боровий

Чому бойовики на Донбасі активізувалися саме зараз? Думаю, все йде до фіналу, - Боровий

«Націоналізація» українських підприємств на окупованих територіях Донбасу є звичайним шантажем, заявив російський опозиціонер і політичний експерт Костянтин Боровий, пише «Гордон».

«Думаю, вони готуються до післявоєнного періоду, щоб мати підстави висувати в російських судах «документи» на власність. Ясна річ, що більше ніде цю фількину грамоту визнавати не будуть. Вони намагаються надати хоч якусь форму легітимності своїм кримінальним діям. Це як в 1990-х роках, коли бандити захоплювали банки, називаючи це «приватизацією». Але це був звичайний рекет», - зазначив політик.

За словами Борового, 2017 рік стане останнім, коли росіяни могли жити на запаси, зроблені в «жирні роки».

«Чому бойовики на Донбасі активізувалися саме зараз? Думаю, все йде до фіналу. Закріпитися бандитській «владі» в Україні не вдалося. На відміну від тієї ж Абхазії. Всім зрозуміло, що вирішення проблем Росії можливе тільки після її відходу з Донбасу і Криму. США і Європа чітко сформулювали свою позицію: поки окуповані території України не будуть звільнені, санкції з РФ не знімуть. А це означає, що Росія і далі буде жити тільки завдяки запасам, зробленим в жирні роки Але вони закінчуються», - підкреслив опозиціонер.

Боровий не виключає, що незабаром можуть початися переговори щодо деокупації українських територій. «Думаю, найближчим часом можуть початися переговори зі звільнення українських територій. І вже не з терористами, а з Москвою. Я кажу про переговори між Росією з одного боку та цивілізованим світом, США, Україною або ЄС. З іншого боку, на жаль, Путін не хоче просто так сам піти з України. Він сподівається сформулювати якісь умови - припускаю, що вони будуть стосуватися гарантій забезпечення його особистої безпеки і збереження влади в Р», - резюмував Боровий.

Раніше Боровий заявляв, що оточення президента Росії розуміє, що момент, коли треба буде тікати з Кремля, швидко наближається.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: