Російський опозиційний політик розповів, що насправді означає путінська доктрина інформаційної безпеки

Російський опозиційний політик розповів, що насправді означає путінська доктрина інформаційної безпеки
Костянтин Боровий
Фото Новое время

Костянтин Боровий пояснив, що мала на увазі російська влада у кожному пункті Доктрини

Підписана президентом Росії Доктрина інформаційної безпеки, нагадує радянські документи «боротьби за мир у всьому світі». Кожен раз, коли такі документи з'являлися в СРСР, це означало початок нового військового конфлікту, в якому СРСР планував взяти участь. В'єтнам, Куба, Ангола, Нікарагуа, Близький Схід... Таку думку у себе на сторінці у Facebook висловив російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

«Доктрина інформаційної безпеки, підписана сьогодні Путіним, дає точну відповідь на цілі і методи інформаційної війни, яку веде сьогодні Росія», - пише він і роз’яснює кожен пункт.

«Запобігання військових конфліктів», за його словами, насправді передбачає стратегічне стримування противника і інформаційну участь у військових конфліктах.

Пункт про те, що «стратегічною метою забезпечення інформаційної безпеки в області стратегічної стабільності і рівноправного стратегічного партнерства є формування стійкої системи неконфліктних міждержавних відносин в інформаційному просторі», на думку опозиціонера, слід читати: «Основна мета - послабити інформаційні інструменти та засоби захисту противника».

« У доктрині також йдеться, що спецслужби низки країн використовують «інформаційно-психологічний вплив» для дестабілізації ситуації у світі, що призводить до «підриву суверенітету і порушення територіальної цілісності інших держав». При цьому число скоординованих атак на важливі російські об'єкти зростає, а іноземна розвідувальна діяльність щодо країни посилюється», - цитує Боровий і пояснює: «Слід читати: Іноземні засоби захисту проти інформаційної війни слід вважати головними об'єктами нападу».

« У Доктрині інформаційної безпеки відзначається також, що російські ЗМІ піддаються за кордоном відвертої дискримінації… Слід читати: Спроби послабити російські засоби ведення інформаційної війни слід розглядати, як агресивні засоби оборони, які повинні бути придушені силовим шляхом», - переконаний Боровий.

І наостанок опозиціонер зауважує: « Підкреслюється, що зарубіжні ЗМІ дають упереджену оцінку російської державної політики, при цьому кількість подібних матеріалів зростає. Слід читати: Росія не має стратегічних переваг в інформаційній війні, як це було раніше. Слід посилити пропагандистську складову інформаційної війни», - пише Боровий.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: