Розенко просить перестати лякати селян дровами і вугіллям

Розенко просить перестати лякати селян дровами і вугіллям

Розенко зазначив, що повернення назад до буржуйок, масова вирубка лісів –  свідомі маніпуляції, до яких звели це суперактуальне питання газове лобі та противники енергетичної незалежності України.

Віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в інтерв’ю «Главкому» розповів, що Україна зараз має прекрасний шанс назавжди злізти з газової голки Росії, на якій вона сиділа впродовж останніх 26 років. 

Розенко зазначив, що фраза-пропозиція мешканцям сільської місцевості відмовитись від використання природного газу  була вирвана з контексту як окремого речення.

«Ця фраза була вирвана з контексту як окремого речення, так і всієї програми в цілому, яка тривала майже годину. Я говорив про енергетичну незалежність. Ми зараз маємо прекрасний шанс назавжди злізти з газової голки Росії, країни-окупанта, агресора, на якій ми сиділи впродовж останніх 26 років. Так, де-юре ми були незалежними. Але де-факто наша економіка і всі ми були залежні від Російської Федерації через прив’язку до їхніх енергоносіїв, в першу чергу, газу», - розповів віце-прем’єр-міністр.

За його словами, ідеєю фікс - і людей, і влади - має стати різке скорочення споживання газу і повний перехід у майбутньому на споживання газу власного видобутку.

«Альтернатива є завжди. Я ж не сказав, що от все, завтра всім буде перекрито газ. Усі розуміють, що це нереально. Має бути свідомий вибір людини і реальна допомога держави. Це має бути загальнонаціональна ідеологія, що своє майбутнє Україна будує як незалежна держава. Але без різкого скорочення споживання газу всіма - і простими споживачами, і підприємствами - нам буде практично неможливо рухатися до цієї мети. Тому нашою ідеєю фікс - і людей, і влади - має стати різке скорочення споживання газу і повний перехід у майбутньому на споживання газу власного видобутку. Ідея впровадження ринкової ціни на газ - один із кроків. Людина повинна задуматися: чи потрібен їй такий дорогий енергоносій? Найбідніших ми сьогодні захищаємо через систему субсидій. А от для людей середнього достатку система заміщення газу має бути пріоритетом», - зазначив Розенко.

Віце-прем’єр-міністр наголосив, що це має бути спільний проект конкретної людини і держави, яка має їй в цьому допомогти.

«І перестаньте людей лякати вугіллям і дровами. Так, є дрова і вугілля. Але є пелети, брикети, щепа, торф, використання енергії землі, вітру, сонця, води, а також сучасні технології, які набагато дешевші й ефективніші за газ. Повернення назад до буржуйок, масова вирубка лісів –  свідомі маніпуляції, до яких звели це суперактуальне питання газове лобі та противники енергетичної незалежності України. Навпаки, ми маємо показати людям дорогу і допомогти ресурсом, щоб вони вкладали кошти в сучасні енергоощадні технології», - запевнив Розенко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: