Саакашвілі озвучив план повернення в Україну

Саакашвілі озвучив план повернення в Україну
Фото Михайло Саакашвілі

Екс-глава Одещини пообіцяв, що буде діяти в рамках закону і не збирається в’їжджати в Україну «у багажнику»

Колишній глава Одеської обладміністрації, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, готується повернутися в Україну. Він заявив, що повернеться 10 вересня через прикордонний пункт Краковець, з Польщі.

Саакашвілі також повідомив, що  міг би легко отримати громадянство США  чи будь-якої країни Європи. Але має намір повернутися саме до України, де його, впевнений Саакашвілі, чекає багато людей. 

Він пообіцяв, що буде діяти в рамках закону і не збирається в’їжджати в Україну «у багажнику». Крім того, він заявив, що перш за все звернеться до суду. Саакашвілі додав, що має 70-денний план розбудови України. Та  готовий  залучати до своєї команди нових людей.

Саакашвілі також налаштований оптимістично щодо парламентських виборів і впевнений, що його політсила  не лише легко пройде до Верховної Ради, а й створить коаліційну більшість. 

У своїй промові  екс-губернатор Одещини багато  критикував президента Петра Порошенка, діючу владу та олігархів. 

Раніше у ефірі «24 каналу» він заявив: «Я повернуся в Україну. Планую перетнути кордон український кордон з боку котроїсь європейської держави. Іншого місця постійного проживання в мене немає ні в Європі, ні деінде. Навіть усі мої речі є досі в Україні. Більшість моїх друзів і партія, яку я очолюю, теж тут».

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

1 серпня ЗМІ показали указ президента Петра Порошенка про позбавлення українського громадянства Саакашвілі. Документ №196/2017 був підписаний 26 липня.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Читайте також статті: 

Посол Ігор Долгов: Повірте, екстрадиція Саакашвілі під час візиту президента у Грузію не обговорювалась

The NewYorker: Саакашвілі заплатив мільйон Трампу заради використання його імені?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: