Саакашвілі загрожує до п’яти років за гратами

Саакашвілі загрожує до п’яти років за гратами
Михайло Саакашвілі заитриманий у Києві 

Гончаренко заявив, що акції протесту Саакашвілі фінансував Сергій Курченко

Лідера «Руху нових сил», екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій і укритті їх злочинної діяльності, повідомляє Служба безпеки України.

За даними відомства, 5 грудня СБУ спільно з Генпрокуратурою затримали Саакашвілі за місцем його проживання у рамках відповідного кримінального провадження.

Правоохоронці, у присутності адвоката Саакашвілі, оголосили йому про підозру в скоєнні злочину, додали в СБУ. За повідомленням, планується його допит слідчими.

Стаття, інкримінована Саакашвілі, передбачає позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.

Нардеп від БПП Олексій Гончаренко заявив, що у правоохоронців є інформація про те, що акції протесту Саакашвілі фінансував Сергій Курченко .

«За моїми даними у ГПУ і СБУ є відомості про фінансування останніх протестних акцій з боку українського олігарха, що нині проживає в Росії, Сергія Курченко», - написав Гончаренко.

 

Після затримання правоохоронці посадили Саакашвілі в автомобіль, але виїхати з центру Києва, де живе політик, авто не змогло, його заблокували прихильники екс-президента Грузії.

9a654b30-b0cb-41fb-8103-8ba7ac5e9510_w650_r1_s

Правоохоронці намагалися відтіснити активістів, але безрезультатно.

Як повідомляв «Главком», сьогодні вранці стало відомо, що у квартиру по вулиці Костьольній, де проживає Саакашвілі, прийшли  з обшуком.

Речниця СБУ Олена Гітлянська заявила, що співробітники Генпрокуратура та Служби безпеки України проводять слідчі дії у квартирі політика.

При цьому ЗМІ стало відомо, що обшуки проводяться у рамках справи щодо фінансування мітингів, організованих партією Саакашвілі в Києві, представниками колишньої влади.

Також на вулиці Костьольній в Києві, поблизу будинку Саакашвілі сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками політика.

Сам Саакашвілі раніше видерся на дах 8-поверхового будинку та погрожував стрибнути. 

Прибічник Саакашвілі облив себе бензином і стріляв у правоохоронців.

Наразі Саакашвілі оголосили підозру щодо сприяння злочинній організації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: