Садовий звинуватив «Свободу» у спробі силового захоплення влади

Садовий звинуватив «Свободу» у спробі силового захоплення влади

Садовий вважає що Грибовицьке сміттєзвалищє було умисно підпалене

Мер Львова Андрій Садовий вважає що Грибовицьке сміттєзвалищє було умисно підпалене, а наразі представники ВО «Свобода» намагаються силовим шляхом захопити владу в місті. Про це він заявив в ефірі «5 каналу».
«По задуму, я думаю, тих людей, які цей підпал робили, станом ще на минулий понеділок Львів мав бути повністю захаращений сміттям, тому що вже в неділю «Свобода» скликала позачергову сесію, ще тиждень тому, і таким чином хотіли відправити Садового у відставку. Вони, до речі, у відставку мене відправляють п’ять років, цілу минулу каденцію, вони програли вибори у цьому році... і зараз вирішили силовим шляхом захоплювати владу. Це є такі реалії нашого часу», – зазначив Садовий.
«Я не думаю, що ті, хто палили, очікували, що загинуть люди. Оце власне дуже велика трагедія і це дуже цинічно, коли ще тривають пошуки четвертої людини, влаштовувати такі провокації», – додав він.
На запитання, чи є підтвердження від правоохоронців, що це був умисний підпал, львівський міський голова відповів: «Це є версія експертів. Я не знаю, коли вона буде досліджена і як вона буде досліджуватися, але я хотів би, щоб слідство було максимально об'єктивним, і я готовий максимально працювати зі слідством».

Нагадаємо, 9 червня зранку біля Львівської міської ради сталися сутички. Активісти прийшли з вимогою про відставку мера Андрія Садового. Депутати міської ради мали розглядати питання щодо ситуації, що склалася навколо сміттєзвалища в Грибовичах. Відомо, що поліція затримала одного активіста. Активісти перед цим співали славень біля Ратуші, виманюючи Садового, який повернувся до мерії через внутрішній двір. Згодом активістам вдалося прорватися до зали засідань та захопити трибуну, через що секретар Львівської міськради Анатолій Забарило оголосив про закриття засідання сесії Львівської міської ради.

Поліція почала розслідувати сутички у міськраді Львова. 

28 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі сталась пожежа. Експерти та місцева влада говорять, що причиною пожежі міг бути підпал. Унаслідок пожежі та подальшого обвалу загинули троє пожежників. Ще одну людину, еколога місцевого ЛКП, досі не знайшли. 

Садовий згодом звернувся до влади з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної ситуації. Президент Петро Порошенко порадив Садовому не політизувати ситуацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: