Садового прогнали з похоронів загиблих на сміттєзвалищі рятувальників

Садового прогнали з похоронів загиблих на сміттєзвалищі рятувальників

Садовий прийшов у супроводі священиків

У середу, 1 червня, у м. Рава-Руська на Львівщині поховали 29-річного капітана служби цивільного захисту, начальника ДПРП-48 м. Рава-Руська Юрія Рудого, який трагічно загинув на Грибовицькому сміттєзвалищі.
Як розповіла в коментарі Гал-інфо старша сестра Юрія Рудого Інна, на похорон прийшов і міський голова Львова Андрій Садовий, але вона прогнала його. За її словами, родина не хотіла бачити його на похороні брата.
Садовий прийшов у супроводі священиків і відстояв панахиду. Саме через панахиду мера Львова не вигнали з похорону раніше.
«Він прийшов. Я спершу не знала, як реагувати. Він прийшов, і священики одразу починають відправу. Я ж стою просто в шоці . Але ж я не могла з криками «забирайсь геть!» перебивати священиків. Я хотіла, щоб він негайно забрався. Я не знала, що перед тим священик подзвонив до нашого батька і попросив заспокоїти людей і сказати, що зараз прийде Садовий і щоб народ його не рухав. Він разом із священиками приїхав. І тим він прикрився. Як тільки священик закінчив панахиду і сказав, що можна вимкнути світло і виходити з нашим Юрчиком на вулицю, мене просто порвало. Я вигнала Садового і викинула його квіти. А він чемно взяв і знову їх поклав до труни. «Так-так, я розумію», - сказав він. Я ж йому сказала: «Пане Андрію, вам вже час, бо ви і так застоялися тут. Ідіть геть звідси!». Я кинула ті квіти слідом за ним. Вони нам не потрібні. Ви собі не уявляєте, я ніколи не чула, щоб у мене так серце вискакувало з грудей. Я не могла слухати панахиду, не чула священиків. Доки Садовий стояв і ховав очі, якийсь його помічник чи охоронець шепотів йому щось. Він, напевно, бачив мою реакцію, а я не могла від нього відірвати очей. Як він посмів!», - сказала Інна.
Вона розповіла, що сім’я обурена і тим, що на похорон прийшов начальник ГУ ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський.
«Як можна прийти й виказувати свої співчуття. Казати, що мовляв, розумієте, так сталося, що одного досі не можемо знайти. Така біда у нас. А у нас не біда? Люди не мають совісті», - сказала вона.
Сестра Юрія Рудого розповіла, що він молодший від неї 12 років, що Юрій був надзвичайно світлою і відданою справі людиною і завжди мріяв бути рятувальником та допомагати людям.
Додамо також, що, як розповіли люди, які були на похороні 32-річного старшого лейтенанта служби цивільного захисту начальника караулу ДПРЧ-17 м. Жовква Андрія Вненкевича, який також загинув на Грибовицькому сміттєзвалищі, міського голову Львова Андрія Садового також з похорону прогнали родичі загиблого.

Нагадаємо, 30 травня о 15:20 у Жовківському районі Львівської області на території полігону твердих побутових відходів (Грибовицьке сміттєзвалище) після завершення гасіння масштабної пожежі під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапило троє рятувальників. Їхні тіла було знайдено під завалами 31 травня.

Також пропав працівник львівського комунального підприємства «Збиранка», яке займається експлуатацією міського сміттєзвалища. Його пошуки тривають.

За даним фактом відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: