СБУ допитала Савченко як свідка: деталі засекречено

СБУ допитала Савченко як свідка: деталі засекречено

Надію Савченко допитали як свідка в рамках кримінального провадження щодо зазіхання на територіальну цілісність України та створення терористичних організацій

Служба безпеки України допитувала депутата від «Батьківщини» Надію Савченко як свідка в рамках кримінального провадження щодо зазіхання на територіальну цілісність України та створення терористичних організацій. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит DT.UA, на предмет допиту Савченко після її заяв щодо неофіційного візиту на окуповані території Донбасу.

«Слідчими СБУ здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України та створення терористичних організацій», – сказано у відповіді СБУ.

Водночас у спецслужбі не відповіли на запитання, що саме повідомила Савченко під час допитів, посилаючись на таємницю слідства.

Окрім того, DT.UA не отримало відповіді на запитання, чи відстежує СБУ ймовірні зв'язки Савченко з Віктором Медведчуком.

28_01

Раніше Савченко повідомила, що дала свідчення Службі безпеки України щодо своїх поїздок до окупованих районів Донецкой та Луганської областей. Свої візити до ОРДЛО Савченко пояснила необхідністю відстежувати шляхи контрабанди, а також вивчати настрої жителів окупованих територій.

Нагадаємо, 12 жовтня народний депутат Надія Савченко, виступаючи в сесійній залі ПАРЄ, заявила, що нещодавно відвідала окуповані території і спілкувалася з людьми, які її взяли у полон.

Також вона заявляє, що змогла поспілкуватися з представниками «ДНР» та «ЛНР» настільки детально, що відчула зміну їхніх настроїв. А також заявила, що на окупованій території Донбасу відстежувала контрабанду.

Раніше журналіст з Донецька Олексій Мацука заявив, що Савченко намагалася потрапити в Донецьк кілька тижнів тому «стежками» через Красногорівку для зустрічі з лідером «ДНР» Олександром Захарченком. Савченко у відповідь спростувала його слова і заявила, що взагалі давно не була в зоні АТО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: