СБУ підтвердила зникнення українського журналіста в Донецьку

СБУ підтвердила зникнення українського журналіста в Донецьку
Журналістика

У спецслужбі запевнили, що в курсі даної ситуації

Український журналіст та публіцист, який жив в Донецьку з моменту окупації та писав для українських ЗМІ під псевдонімом Станіслав «Васін», дійсно зник минулого тижня на окупованій території. Про це повідомило «Громадське ТБ» з посиланням на Службу безпеки України.

«Ми знаємо цю ситуацію... Ми його шукаємо, і знаємо, більш-менш, де. Більше нічого повідомити не можемо», — сказали в СБУ.

Вперше про зникнення публіциста повідомив екс-депутат Єгор Фірсов у вівторок, 6 червня.

За словами Фірсова, його схопили бойовики «ДНР», оскільки весь час з моменту окупації він жив у Донецьку.

Журналіст Сергій Рахманін у статті «Земля Стаса», оприлюдненій виданням «Дзеркало тижня» у суботу, 10 червня, назвав справжнє ім'я публіциста «Васіна».

«Публіцист і письменник Стас Асєєв мав вагомі підстави приховувати своє справжнє ім'я. Ми зважилися оприлюднити його лише тоді, коли зникла надія, що наш колега в безпеці і на волі», — написав Рахманін.

За його словами, Асєєв останній раз виходив на зв'язок ще 2 червня.

«З тих пір його телефон мовчить, квартира перевернута догори дном, його місцеперебування офіційно невідомо», — додав журналіст.

Рахманін також зазначив, що з Facebook-акаунту Асєєв хтось публікує пости «підозріло незнайомим голосом».

Факт зникнення Асєєва також підтвердила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Всі компетентні органи відразу були поінформовані і долучені, аби дізнатися більше інформації про долю Стаса», — зазначила Геращенко у Facebook.

За даними «Української правди», в день, коли про зникнення публіциста стало відомо, Асєєв мав надіслати свій матеріал для видання «Радіо Свобода», однак матеріал так і не надійшов.

Асєєв писав матеріали про життя на окупованому Донбасі для видань «Українська правда», «Дзеркало тижня» і видання «Тиждень», він також він власний блог у Facebook під псевдонімом Станіслав «Васін». За даними Рахманіна, Асєєву — 27 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: