Сенатори США вимагають розслідувати факти втручання РФ у президентські вибори

Сенатори США вимагають розслідувати факти втручання РФ у президентські вибори

Спільна заява сенаторів вийшла після того, як обраний президент США Дональд Трамп висловив недовіру висновкам ЦРУ про справжню мету хакерських атак Росії на США

Впливові американські сенатори, які обіймають високі посади в верхній палаті Конгресу США – республіканці Джон Маккейн, Ліндсі Грем й демократи Чарльз Шумер і Джек Рід – оприлюднили в неділю спільне звернення щодо необхідності вивчити повною мірою кіберзагрозу з боку Росії.

Текст документа розміщений на офіційній сторінці Комітету з питань Збройних сил Сенату США.

«Протягом багатьох років іноземні противники спрямовували кібератаки на фізичну, економічну та військову інфраструктури Америки й водночас крали нашу інтелектуальну власність. Тепер цілями стали наші демократичні інститути. Останні доповіді про російське втручання в наші вибори повинні стати тривожним сигналом для кожного американця», - наголошується в документі.

Спільна заява сенаторів вийшла після того, як обраний президент США Дональд Трамп висловив недовіру висновкам ЦРУ про справжню мету хакерських атак Росії на США в період президентських виборів. Крім того, у неділю Трамп особисто заявив, що має намір призначити держсекретарем лояльного до РФ бізнесмена, виконавчого директора Exxon Mobil Corp. Рекса Тіллерсона.

Як підкреслили американські законодавці, комітети Конгресу з питань національної безпеки попрацювали над тим, щоб розв'язати складну проблему кібербезпеки, але «останні події свідчать, що багато чого ще належить зробити». Демократи і республіканці повинні працювати разом, «щоб ретельно вивчити всі останні інциденти та розробити комплексні рішення для стримування й захисту від подальших кібератак».

«Ставки є надто високими для нашої країни. Ми сповнені рішучості працювати у двопартійний спосіб, і будемо прагнути до об'єднання з нашими колегами навколо мети розслідування, а також навколо того, щоб зупинити такі серйозні загрози, як кібератаки, що проводяться урядами іноземних держав та загрожують нашій національній безпеці», - заявили американські законодавці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: