Сенцов у в’язниці долучається до постановки та екранізації своєї п’єси

Сенцов у в’язниці долучається до постановки та екранізації своєї п’єси
Олег Сенцов

Театральну виставу за антиутопічною п’єсою Сенцова можуть презентувати вже у листопаді

Український режисер-політв’язень Кремля Олег Сенцов у російській колонії продовжує брати участь у підготовці своєї п’єси до театральної вистави.

Про це розповіла кінопродюсерка, подруга режисера Анна Паленчук в інтерв’ю UA TV.

За словами Паленчук, Олег Сенцов писав цю п’єсу ще до незаконного ув’язнення, а правки у неї вносив вже у в’язниці.

Наразі Сенцов бере участь у роботі над постановкою п’єси, дає свої рекомендації, вносить корективи через листування.

«У мене виникла ідея зробити екранізацію п’єси, написала про це Олегові – йому ідея сподобалася. Я його долучаю до того, щоб він разом із нами про це думав, пишу в листах, який вигляд це матиме, хто може грати, а він мені відповідає, пише про декорації, костюми. Ми у постійній творчій колаборації», — розповіла продюсерка.

За її словами, у п’єсі немає імен героїв, усі вони називаються цифрами від 1 до 10, а головним у вигаданому світі є Нуль. У п’єсі існують і вартові, які диктують номерам, коли їсти, лягати спати, бігати.

«У світі чисел з’являється немовля, якому дають порядковий номер 11. Воно ламає повністю звичний світ. Деякі номери починають відчувати раніше невідомі емоції – любов, співчуття, емоції, які дарує дитина. І вони вирішують, що, може, варто піти проти правил, котрі вигадав цей Нуль», — розповіла Паленчук про твір Сенцова.

Станом на 13 червня український режисер-політв'язень Кремля Олег Сенцов голодує вже 31 день. 

Нагадаємо, що українського режисера Олега Сенцова затримали в Криму 10 травня 2014 року, звинуватили в підготовці терактів. Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі.

Наразі український режисер перебуває в колонії суворого режиму «Білий ведмідь», що розташована у місті Лабитнангі далеко на півночі Росії.

Український режисер вже місяць тримає голодування, до якого він поступово готувався, аби кульмінація цього протесту припала на початок Чемпіонату світу з футболу, який країна-агресор прийматиме з 14 червня. Таким чином ув’язнений режисер хоче привернути увагу усього світу до проблем політичних в’язнів.

Сенцов дуже схуд, став дуже блідим та має проблеми з зубами. Олега перевели з одиночної камери до медсанчастини, в окрему палату.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Режисер Аскольд Куров: 45 хвилин розмови з Олегом Сенцовим були одним з найсильніших переживань мого життя»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: