Серед фігурантів справи про розтрату держкоштів із ЗТМК може з'явитися Фірташ - Антикорупційна прокуратура

Серед фігурантів справи про розтрату держкоштів із ЗТМК може з'явитися Фірташ - Антикорупційна прокуратура
Фото з відкритих джерел

У САП не виключили, що серед фігурантів справи про розтрату державних коштів із ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК) може з'явитися бізнесмен Дмитро Фірташ

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) не виключили, що серед фігурантів справи про розтрату державних коштів із ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК) може з'явитися бізнесмен Дмитро Фірташ. Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів, чи фігурує у вказаній справі ім'я Фірташа, заступник керівника САП Володимир Кривенко, зазначив, що поки що ні, однак ведеться лише перший ланцюг розслідування, повідомляє «112 Україна».

«Розслідування ведеться за трьома лініями. Розкрито перший ланцюг, затримано першу особу. Надаліу, я думаю, ми вийдемо на кінцевих бенефіціарів», - зазначив він.

Раніше Кривенко заявив, що директор ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК) Володимир Сивак виводив кошти з підприємства на рахунки третіх осіб на Кіпрі і САП, наразі відомі їхні імена.

Як повідомлялося, у столичному суді розглядатиметься питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для директора ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК) Володимира Сівака, якого підозрюють у розтраті коштів.

НАБУ затримало директора Запорізького титано-магнієвого комбінату за підозрою в розтраті 492 млн грн. 

Слідство встановило, що впродовж 2014-2015 рр. на модернізацію виробництва ТОВ «ЗТМК», відповідно до договору про заснування, компанія-співвласник TOLEXIS TRADING LIMITED виділила 880 млн грн. Однак директор підприємства, зловживаючи службовим становищем, вчинив розтрату більшої частини отриманих грошових коштів (492 млн грн), перерахувавши їх на користь третіх осіб. Зокрема, замість фінансування видатків на модернізацію кошти спрямовано ПАТ «Холдингова компанія "Енергомережа», ВАТ «Запоріжжяобленерго», ПАТ «Комерційний банк «Надра» та ТОВ «Синтез Ресурс» в рахунок погашення заборгованості ДП «ЗТМК» перед зазначеними суб’єктами, тоді як ці платежі мала здійснити компанія TOLEXIS TRADING LIMITED за умовами, передбаченими договором заснування ТОВ «ЗТМК».

У разі визнання судом винуватості затриманого директора йому загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: