Шотландія хоче лишитися у складі ЄС попри результати референдуму

Шотландія хоче лишитися у складі ЄС попри результати референдуму

67,2% виборців Шотландії проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила про те, що Шотландія прагне залишитися частиною Європейського Союзу. Про це повідомляє The Telegraph.
«Хоча остаточні результати поки що не оголошені, голосування вже показало, що мешканці Шотландії бачать своє майбутнє в рамках Європейського Союзу», – заявила вона.
Стерджен підкреслила, що всі наразі в очікуванні результатів голосування, проте шотландці вже висловилися за ЄС і висловилися однозначно.
Відзначимо, результати голосування на референдумі щодо виходу Британії з ЄС у Шотландії засвідчили перемогу прихильників того, щоб Сполучене Королівство залишилось у складі ЄС. Прихильники членства Британії в ЄС набрали 1 661 191 голос, тоді як за Brexit у Шотландії проголосували 1 018 322 виборці. Тобто, 67,2% виборців Шотландії проголосували за те, щоб Британія залишилась в ЄС.

11_0511_05

Нагадаємо, на минулорічному референдумі шотландські виборці відкинули ідею про незалежність Шотландії від Британії. Тоді проти незалежності Шотландії проголосувало 55% громадян країни.
У квітні цього року глава шотландського уряду Нікола Стерджен заявила, що Шотландія повинна мати право провести новий референдум про незалежність, якщо Велика Британія на референдумі вирішить вийти зі складу Європейського Союзу.
Нагадаємо, результати голосування на референдумі свідчать про перемогу прихильників Brexit. За вихід Британії з ЄС проголосували понад 17 млн виборців країни.
Джерело: Європейська правда

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: