Штайнмаєр визнав неможливість проведення виборів на Донбасі

Штайнмаєр визнав неможливість проведення виборів на Донбасі
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр

Глава МЗС Німеччини заявив, що зараз неможливо домовитися про особливий статус ОРДЛО

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр визнав, що проведення виборів на Донбасі зараз неможливе і що зараз не вдається домовитися про особливий статус ОРДЛО. Про це повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно я поставив кілька питаннь Штайнмаєру. Він визнав, що проведення виборів на Донбасі зараз неможливе. Визнав, що зараз не вдається домовитися про особливий статус ОРДЛО. Вважає, що альтернативи «Мінську» нема і що попереду велика робота. Не відповів на частину мого питання щодо посилення санкцій проти РФ», - зазначив Ар'єв.

Голова української делегації в ПАРЄ також додав, що після повернення РФ в зал Асамблеї голова МЗС ФРН сказав, що треба створити умови для роботи делегації РФ в ПАРЄ, але і Росія має відповідати умовам Ради Європи.

«Зазначив, що депутати, які мали відношення до анексії Криму, не повинні бути в Асамблеї», - додав він.

Нагадаємо, вчора на сесії ПАРЄ заявили, що на окупованому Донбасі немає умов для виборів.

Крім того ПАРЄ прийняла дві резолюції по Україні з запропонованими поправками. В них російсько-українська війна називається «російською агресією» і міститься заклик до РФ вивести свої війська з Донбасу. Мова йде про звіт чеського депутата Христини Зеленкової «Політичні наслідки російської агресії в Україні», за який проголосували 73 члена ПАРЄ, і звіт німецького політика Маріелли Векк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: