Ситник розказав, як готували підозру Охендовському

Ситник розказав, як готували підозру Охендовському
Голова ЦВК України Михайло Охендовський

У НАБУ впевнені, що проти голови Центрвиборчкому доказів достатньо

Національне антикорупційне бюро зібрало достатньо доказів проти голови ЦВК України Михайла Охендовського, тому підозру могли б оголосити й раніше, якби отримали швидше результати експертиз.

Про це в інтерв’ю «Радіо Свобода» заявив директор НАБУ Артем Ситник.

«Ви самі знаєте, що дуже довго готувалася підозра, збиралися докази. І коли були, на думку детектива, зібрані достатні докази для оголошення підозри, була підготовлена відповідно сама підозра, передана в САП, погоджена і оголошена пану Охендовському. Тому, на думку і детективів, і прокурорів, у слідства достатньо доказів, які дають підстави для оголошення цієї підозри (Охендовському – ред.)», - зазначив він.

Ситник уточнив, що НАБУ чекало на висновки експертизи почерку глави ЦВК.

«Чесно кажучи, така справа дуже непроста. Дуже довготривала експертиза зразків підпису пана Охендовського. Зазвичай ця експертиза проста. Вона робиться буквально за декілька днів. Але чомусь саме по цій справі експерти дуже довго давали нам цей висновок. Але дали цей висновок позитивний. Тому, відповідно з урахуванням цього висновку і зібраних усіх доказів, була оголошена підозра», - розповів директор НАБУ.

Нагадаємо, Охендовський наполягає на своїй невинуватості та заявляє, що подав клопотання, аби було припинене провадження проти нього.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: