Ситуація в АТО: тривають обстріли з боку окупантів в районі Пісків та Авдіївки

Ситуація в АТО: тривають обстріли з боку окупантів в районі Пісків та Авдіївки

Від початку сьогоднішньої доби вогонь у бік противника відкривався нашими захисниками лише 1 раз

Упродовж сьогоднішнього російсько-окупаційні угруповання мінімізували кількість обстрілів позицій української армії. Водночас, у повній мірі режим тиші зберігався лише на Луганському напрямку. Про це ввечері у неділю інформує прес-центр Штабу АТО.

За його даними, вночі на Донецькому напрямку ворог не застосовував зброю, проте вже вдень бойовики з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів обстріляли наші позиції у районі Пісків та Авдіївської промзони.

А на Приморському напрямку окупанти близько опівдня відкривали вогонь з автоматичних гранатометів і стрілецької по укріпленнях сил АТО неподалік Водяного. Наші бійці вогнем на ураження швидко припинили активність противника.

«Також варто додати, що сьогодні проросійські найманці вкотре вдались до цинічної брехні. Російські представники у Спільному центрі координації і контролю питань припинення вогню звинуватили українських військових у обстрілах з важкого озброєння ворожих позицій поблизу Донецька, Жаб’ячого, Мінерального, Яковлівки та деяких інших населених пунктів», - сказано в повідомленні.

Прес-центр штабу АТО наголосив: військовослужбовці сил АТО суворо дотримуються мирних домовленостей і першими ніколи вогонь у бік ворога не відкривають.

«Водночас, ми залишаємо за собою право на адекватну відповідь ворогу у разі агресивних або наступальних дій протиборчої сторони», - зауважили там і додали, що від початку сьогоднішньої доби вогонь у бік противника відкривався нашими захисниками лише 1 раз поблизу Водяного.

Усі звинувачення в обстрілах Штаб АТО розглядає як провокації, спрямовані, насамперед, на ескалацію конфлікту.

Нагадаємо, загалом за минулу добу російсько-окупаційні угруповання дев’ять разів порушили перемир’я.

За минулу добу в зоні проведення АТО загиблих у лавах військовослужбовців ЗСУ немає, один військовий поранений.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: