Сьогодні відбудеться суд у справі екс-керівництва Українського центру оцінювання якості освіти

Сьогодні відбудеться суд у справі екс-керівництва Українського центру оцінювання якості освіти

Ігорю Лікарчуку висунуто звинувачення у зловживанні службовим становищем

Сьогодні о 19:00 відбудеться судове засідання у справі екс-керівника Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігоря Лікарчука, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем. Про це сам Лікарчук повідомив на своїй сторінці в Facebook.
«І знову пишу: «дочекався». Суд в 19-00 на Хрещатику, 42», - написав він.
Нагадаємо, сьогодні в Нацполіції відбувся допит Лікарчука.
Після нього екс-керівник УЦОЯО повідомив у соцмережі: «Як історик, котрий досліджував знущання над освітянами в 30-х роках минулого століття, можу сказати, що це було дуже схоже. Хіба що, за винятком катувань... Як і тоді, презумпція невинуватості була ніякою, то такою ж вона лишилася й сьогодні. Бо жодного доказу, який би дав підстави висунути мені звинувачення за величезною кількістю статей КК, ми в наданих матеріалах не знайшли. Але прокуратори вирішили, що мене потрібно жорстоко покарати. Суд сьогодні...».
Нагадаємо також, що в липні генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що керівництво УЦОЯО підозрюється в зловживанні службовим становищем. Було відкрито кримінальне провадження, в рамках якого проведено низку обшуків. На час розслідування керівник УЦОЯО Лікарчук був відсторонений від посади. 22 вересня Кабмін звільнив Лікарчука на підставі його заяви про відставку за власним бажанням. Лікарчук своє рішення пояснив тим, що не бачить можливості далі працювати у команді, яка сьогодні при владі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: