Соратник Авакова розкритикував кадрові рішення нового керівництва МВС

Соратник Авакова розкритикував кадрові рішення нового керівництва МВС

Шкіряк не розуміє, чому новий очільник МЗС розписав на нуль людей, які десятки років честю і совістю пропрацювали в правоохоронних органах

Фото: прессслужба Слуги народу/Facebook

Шкіряк: «З огляду на останні рішення, у мене дуже неоптимістичні відчуття»

Колишнього радника Арсена Авакова Зоряна Шкіряка дуже насторожують звільнення в Міністерстві внутрішніх справ, з яких розпочав свою роботу новий міністр Денис Монастирський.

«Як можна людей, які десятки років честю і совістю пропрацювали в правоохоронних органах, розписувати на нуль?» – сказав він в інтерв’ю «Главкому».

«Я був просто шокований, коли отримав звістку про рішення Крищенка звільнитися з Нацполіції. Для мене взагалі є незрозумілими мотиви нового керівництва МВС. Можна абсолютно по-різному трактувати: чи був він «людиною Авакова», чи ні, але, в першу чергу, треба ж говорити про ефективність», – переконаний Шкіряк.

Ексрадник Авакова вважає те, що було зроблено в Києві за останні шість років ексзаступником голови Нацполіції Євгеном Ковальом та колишнім очільником Департаменту стратегічних розслідувань Русланом Марчуком красномовним свідченням ефективності роботи Нацполіції.

«Їхнє звільнення є взагалі незрозумілим, бо саме ці два правоохоронці уособлюють боротьбу з організованою злочинністю і так званими «злодіями в законі». Саме за їхньої каденції і керування карним розшуком і Департаментом стратегічних розслідувань Нацполіції були здійснені всі ті затримання, видворення, ліквідація організованих злочинних груп на території України, які ми спостерігали протягом останніх років. При всіх палицях в колеса, що їм ставилися кримінальними структурами, які діяли зокрема через політиків», – пояснив Шкіряк.

Такі тенденції на старті роботи нового міністра, зізнався співрозмовник «Главкому», його дуже насторожують, адже йдеться не про професіоналізм, а про чисту політику.

«У вас є претензії щодо роботи? Якщо є – озвучте, а якщо ні – вибачте, то якого хєра ви знищуєте та деморалізуєте людей? Як можна людей, які десятки років честю і совістю пропрацювали в правоохоронних органах, розписувати на нуль? Тільки тому, що, як ввижається комусь, вони з «команди Авакова»? Так тоді всіх, хто працював під час його перебування міністром, можна туди записати. Але, з іншого боку, це вже відповідальність влади», – переконаний Зорян Шкіряк.

До слова, раніше Шкіряк звинуватив колишніх підлеглих Авакова, які не звільнилися разом з ексміністром, у мімікрії.

Як відомо, новим начальником Головного управління Національної поліції в Києві став Іван Вигівський: що про нього відомо.

Тим часом за повідомленням «Центру протидії корупції», італійська компанія ексміністра внутрішніх справ Арсена Авакова не сплачує кредит у €3,2 млн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: