Справа Медведчука-Левуса: прокуратура відновила розслідування

Справа Медведчука-Левуса: прокуратура відновила розслідування
Віктор Медведчук

У Медведчука вважають, що відновлення кримінальної справи - свідчення того, що Левусу доведеться постати перед судом

Прокуратура Києва відновила розслідування проти народного депутата Андрія Левуса за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину. Про це повідомляє прес-служба Громадського руху «Український вибір - Право народу».

«Прокуратура м. Київ 2 листопада 2016 року офіційно підтвердила, що розслідування за фактом кримінального злочину, передбаченого частиною другою статті 383 Кримінального кодексу України («Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину»), з боку народного депутата України Андрія Левуса відновлено відповідно до рішення Печерського районного суду м. Київ від 19 вересня 2016 року», - йдеться в повідомленні прес-служби.
Згідно з повідомленням, «в ході судового засідання представники Громадського руху «Український вибір - Право народу» привели незаперечні докази, що свідчать про те, що Левус сфабрикував докази проти Віктора Медведчука і «Українського вибору».

«Генеральна прокуратура України в січні 2016 року проводила досудове розслідування за фактом завідомо неправдивого повідомлення народним депутатом Левусом А. М. про вчинення злочину, поєднаного з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочині. Покарання за такий злочин, передбачений статтею 383 КК України, - позбавлення волі на строк до п'яти років», - повідомили в прес-службі.
У Медведчука вважають, що відновлення кримінальної справи - свідчення того, що Левусу і його соратникам доведеться постати перед судом і нести відповідальність за свої дії, які б «масові акції» вони не проводили в залі Верховної Ради і який би тиск на органи влади не чинили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: