Справа податківців Клименка: сплачено понад 75 млн грн застави

Справа податківців Клименка: сплачено понад 75 млн грн застави
Спецоперація із затримання податківців 

Податківці підозрюються в нанесенні збитків на майже 100 млрд грн

46 посадових осіб податкової адміністрації часів правління Віктора Януковича підозрюються в нанесенні збитків у близько 100 млрд грн. Про це повідомив у вівторок, 3 жовтня, у Харкові генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Він поінформував щодо розслідування Головною військовою прокуратурою ряду кримінальних проваджень про кримінальні правопорушення, скоєні злочинною організацією екс-президента  Януковича та колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка.

«Як ви знаєте, в ході спеціальної операції військової прокуратури в рамках кримінального провадження затримано ряд підозрюваних у справі розкрадань податкової адміністрації України часів Януковича», - зазначив Луценко і уточнив, що йдеться про 46 податківців, внаслідок незаконних дій яких державі було спричинено збитки на загальну суму 95,9 млрд грн.

Зокрема, колишній голова ДПА в Харківській області підозрюється у нанесенні збитків державі від участі у злочинній організації на суму понад 308 млн грн.

Загалом 19 підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. Наразі 4 особи перебувають під вартою, а стосовно 21 особи застосовано запобіжний захід у вигляді застави. Загальний розмір застави складає 229 млн грн, фактично сплачено 75,5 млн грн.

«Ми вже маємо направлені в суд акти про визнання винуватості особами, які уклали угоду та дали покази на вище керівництво організованого злочинного угруповання у податковій сфері тих часів», - констатував генеральний прокурор.

«Військові прокурори взяли участь у більше ніж 400 засіданнях суду щодо розгляду клопотань про застосування заходів забезпечення кримінального провадження. Це безперервний величезний процес, який йде до вручення обвинувальних актів, після отримання відповідних експертиз, та переходу у площину судового слідства», - зауважив Луценко.

Нагадаємо, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в інтерв’ю «Главкому» розповів, що Генеральна прокуратура купила чотири промислові ксерокси для виготовлення аркушів процесуальних документів у справі затриманих податківців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: