Справа Улюкаєва: суд заарештував земельні ділянки і будинок екс-міністра РФ

Справа Улюкаєва: суд заарештував земельні ділянки і будинок екс-міністра РФ
Олексій Улюкаєв

Арешт був накладений на 10 земельних ділянок та житловий будинок Улюкаєва

Басманний суд Москви наклав арешт на майно колишнього міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва, звинуваченого в отриманні хабара в 2 млн доларів. Про це повідомила прес-секретар суду Юнона Царьова, пише «Інтерфакс».

«Постановою Басманного районного суду Москви був накладений арешт на 10 земельних ділянок та житловий будинок Улюкаєва як запобіжний захід. Все майно знаходиться у Смоленській області», - сказала вона.

У суді уточнили, що рішення про арешт було винесено ще 29 листопада.

Нагадаємо, 15 листопада Слідчий комітет РФ повідомив про затримання за хабар у розмірі 2 млн дол. міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва. Кримінальну справу щодо нього порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 6 ст. 290 Кримінального кодексу РФ (отримання хабара в особливо великому розмірі).

Обставини злочину пов'язані з отриманням Улюкаєвим 14 листопада 2016 року 2 млн дол. за видану мінекономрозвитку позитивну оцінку, яка дозволила ПАТ «НК «Роснефть» здійснити операцію з придбання державного пакета акцій ПАТ АНК «Башнефть» у розмірі 50%. Затримання Улюкаєва може перерости в перше ув'язнення чиновника найвищого рангу за всі 16 років правління Путіна.

Якщо російський суд визнає екс-міністра винним, йому загрожує до 15 років в'язниці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: