Справу «діамантового прокурора» Корнійця передано до суду

Справу «діамантового прокурора» Корнійця передано до суду
Олександр Корнієць

Прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті

Генеральна прокуратура України передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, відомого як «діамантовий прокурор», у вимаганні. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Генеральною інспекцією внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою тепер вже колишнього працівника органів прокуратури у вимаганні та отриманні від директора та власника одного із суб’єктів господарювання, що надавало послуги населенню у сфері вивезення побутових відходів, частини статутного фонду товариства та у подальшому – систематичного вимагання та отримання коштів від здійснення ним підприємницької діяльності», - йдеться у повідомленні.

За даними досудового розслідування вказані злочини скоєно особою з використанням свого службового становища на посаді керівника одного з структурних підрозділів прокуратури м. Києва із залученням до злочинних дій свого близького родича.

«Всупереч намаганням сторони захисту затягнути досудове розслідування, прокурором у кримінальному провадженні обвинувальний акт передано до суду для розгляду по суті», - інформує ГПУ.

Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України, вчинених у співучасті. Винним загрожує покарання у виді позбавлення волі до 12 років із конфіскацією майна.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: