Справу нацгвардійця Марківа продовжать розглядати у вересні, — адвокат

Справу нацгвардійця Марківа продовжать розглядати у вересні, — адвокат
Справу нацгвардійця Марківа продовжать розглядати у вересні

У понеділок після допиту підозрюваного вдруге відвідали українські консульські посадові особи

Розгляд судової справи арештованого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа продовжать у вересні.

Про це повідомив у понеділок адвокат військового Раффаеле делла Валле за підсумками допиту його підзахисного.

До того часу Марків залишається під вартою, і про зміну запобіжного заходу для нього наразі не йдеться, додав адвокат.

Під час шестигодинного допиту в понеділок сторона захисту заявила про невинуватість підозрюваного і відсутність прямих доказів його причетності до факту загибелі італійського фоторепортера.

У понеділок після допиту підозрюваного вдруге відвідали українські консульські посадові особи, і вони кажуть, що умови його перебування задовільні, він читає, відвідує спортзал, психологічний стан – нормальний. У вівторок уперше військовослужбовця мають відвідати родичі.

За даними ЗМІ, найближчим часом Марківа можуть перевести до іншої в’язниці.

Нагадаємо, сьогодні, 17 липня, в Італії відбувся попередній допит у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, затриманого за звинуваченнями у загибелі італійського журналіста на Донбасі 2014 року.

Як відомо, 1 липня українська Генпрокуратура повідомила, що в Італії затримано заступника командира взводу першого батальйону Нацгвардії ім. Кульчицкого Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Рокеллі поблизу м. Слов'янськ Донецької області в травні 2014 року.

За версією італійського слідства, Марків убив італійського фотокора в результаті обстрілу авта з Рокеллі і Рогелоном зі 120-мм міномета. Хоча, як стверджує український військовий журналіст Олексій Цаплієнко, батальйон Марківа на той момент не мав у своєму розпорядженні такого важкого озброєння.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: