Справу про держзраду Януковича знову передали до апеляційного суду

Справу про держзраду Януковича знову передали до апеляційного суду
Віктор Янукович

Справу Януковича вже один раз направляли до Київського апеляційного суду, проте вона була повернута назад

Оболонський райсуд Києва вдруге направив справу щодо держзради екс-президента Віктора Януковича до Київського апеляційного суду.

Про це у коментарі «Укрінформу» повідомила прес-секретар Оболонського райсуду Києва Інна Свинаренко.

«Так, підтверджуємо цю інформацію», - сказала Свинаренко.

Вона нагадала, що цю справу вже один раз направляли до Київського апеляційного суду, проте вона була повернута назад у зв'язку із тим, що представники обвинуваченого подавали заяви про виправлення одруків, допущених, на їхню думку, у вироку суду, і подавали заяви про роз'яснення рішення суду.

«У зв'язку із необхідністю розглянути це судом першої інстанції була справа повернута. Уже ми розглянули і заяви про виправлення описок, подані адвокатами, і заяви про роз'яснення рішення суду. Ми відмовили захисникам, дочекалися закінчення строку на апеляційне оскарження, зібрали апеляційні скарги, усі подані, і справа поїхала до Київського апеляційного суду на розгляд усіх поданих апеляційних скарг», - зазначила Свинаренко.

Нагадаємо, раніше захисник Януковича Олександр Байдик звернувся до суду з заявою про виправлення допущених, на його думку, описок у вироку.

Адвокат просив Оболонський районний суд м. Києва «виключити з мотивувальної частини вироку посилання на обставину, що пом’якшує покарання Януковича: вчинення злочинів під впливом залежності від представників влади Російської Федерації, а також виправити у резолютивній частині вироку суму процесуальних витрат, які підлягають стягненню з Януковича - з 98 561 грн 20 коп. на 58 521 грн 20 коп.».

Натомість суд відмовився «виправляти описки» у вироку Януковича.

Як відомо, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, Януковичу визначено остаточне покарання у виді 13 років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: