Стали відомі імена затриманих в окупованому Криму «диверсантів»

Стали відомі імена затриманих в окупованому Криму «диверсантів»

Один із затриманих - Дмитро Штибліков - працює аналітиком Центру «Номос» у Севастополі

Українець Олексій Штибліков, який представився братом одного із затриманих в окупованому Криму, яких ФСБ Росії називає членами диверсійної групи Головного управління розвідки Міноборони України, заявив, що той не має відношення до відомства. Про це повідомляє «Дождь».

За словами Олексія, Дмитро Штибліков працює аналітиком Центру сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос» у Севастополі. За даними з відкритих джерел, це українська неурядова аналітична організація, її офіс розташований в анексованому Севастополі.

Як стверджує Олексій Штибліков, його брата затримали вдень 9 листопада. За словами співрозмовника, брат зателефонував йому з прокуратури.

Також, як повідомляє видання, затримали дружину Дмитра Штиблікова, вона проходить у справі як свідок. «Вона не вийшла на роботу, її почали шукати, і родичі застали момент обшуку в гаражі. Так нам стало відомо про затримання», – розповів Олексій Штибліков. Пізніше дружину затриманого відпустили.

Нагадаємо, у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України», які начебто планували «організацію диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим».

У Міністерстві оборони України вже спростували цю інформацію ФСБ Росії, заявивши, що ФСБ перетворилася на фабрику брехні.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувало інформацію ФСБ РФ про те, що в Севастополі нібито було затримано співробітників ГУР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: