Стало відомо, хто з депутатів отримує найвищу зарплату

Стало відомо, хто з депутатів отримує найвищу зарплату
Найвища зарплата серед нардепів за вересень склала 35 тис. 339 гривень

Депутати отримали зарплату за вересень

За вересень позафракційний депутат Верховної Ради Володимир Парасюк отримав 34 тис. 850 гривень, йдеться у відповіді апарату Ради на запит «Українських новин».

Зарплата Парасюка стала другою за розміром серед усіх депутатів. Більше отримав тільки Ігор Попов з фракції Радикальної партії Олега Ляшка – 35 тис. 339 гривень.

Серед голів фракцій і груп найбільша зарплата у лідера «Народного фронту» Максима Бурбака – 17,9 тис. гривень, а найменша – у голови депутатської групи «Воля народу» Ярослава Москаленка – 9,8 тис. гривень.

Найменшу зарплату за вересень серед усіх депутатів отримав Віталій Барвіненко (група «Партія «Відродження») – 3 тис. 508 гривень.

Як повідомлялось, депутати Верховної Ради отримали у вересні понад 2,2 млн грн надбавок за інтенсивність праці.

Нагадаємо, під час позачергового засідання ВР (скликаного на прохання Петра Порошенка) голосування за звільнення суддів через порушення ними присяги відбувалося дуже важко через недостатню кількість присутніх у залі. Цікаво, що на засіданні була присутня приблизно половина депутатів фракції БПП.

Перед тим, 21 вересня, розлючений спікер Парубій провів рейтингове голосування на присутність народних депутатів у залі. «За» проголосувало 249 депутатів. Результати голосування було опубліковано на сайті парламенту та у газеті «Голос України».

Парубій обіцяв публікувати списки прогульників ще з 7 вересня.

10 травня Парубій підписав розпорядження про зняття заробітної плати з нардепів, котрі не відвідують пленарні засідання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: