Стало відомо, коли РНБО розгляне законопроект про деокупацію Донбасу

Стало відомо, коли РНБО розгляне законопроект про деокупацію Донбасу

На засіданні в понеділок РНБО розгляне законопроект «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей»

У понеділок, 10 липня, Рада національної безпеки і оборони України проведе засідання, на якому розгляне проект закону «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей України». Про це Укрінформу повідомив поінформований співрозмовник.

«Засідання РНБО заплановано на понеділок», - сказав він.

За словами співрозмовника агентства, засідання заплановано в Адміністрації президента України орієнтовно о 16:00.

У ході засідання члени РНБО розглянуть законопроект «Про особливості державної політики з відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованою територією Донецької та Луганської областей». Як очікується, у разі його схвалення президент внесе погоджений документ на розгляд Верховної Ради.

Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з Росією. «Це дуже серйозне питання, що вимагає обговорення в професійній експертному середовищі. Уточнений законопроект «Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей» буде представлений президенту, після чого, сподіваюся, він оперативно буде внесений до Верховної Ради», - сказав він.

14 червня президент України Петро Порошенко виступив проти скасування АТО. Він заявив: якщо не надати «військовим право адекватно діяти в умовах російської агресії, Україна буде беззахисною».

Повідомлялося, що Порошенко готує законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв заявив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу містить положення про поширення статусу окупованих територій на окремі райони Донецької і Луганської областей. 

Читайте також матеріал: АТО чи не АТО? Що задумали Турчинов і Порошенко на четвертому році війни 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: