Оголошено володаря гран-прі міжнародного кінофестивалю у Рівному

Оголошено володаря гран-прі міжнародного кінофестивалю у Рівному

Гран-прі «Міста Мрії» отримав фільм «Війна химер»

Гран-прі Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто Мрії» отримав фільм «Війна химер» режисерок Анастасії та Марії Старожицьких.

Відтворена у стрічці особиста історія Анастасії Старожицької та бійця-добровольця Валерія Лавренова з позивним «Лавр» викликала теплий прийом фестивальної зали і численні запитання до них обох.

Вибір журі у Рівному, до якого увійшли, зокрема, кінознавець Володимир Войтенко, актриса Рима Зюбіна, білоруський кінопродюсер та режисер Юрій Ігруша, композитор Алла Загайкевич, був нелегким – серед претендентів у різних номінаціях було понад сто стрічок з близько двадцяти країн світу.

«Гран-прі» у Рівному це перша фестивальна нагорода фільму, що брав участь у міжнародних конкурсних програмах DOCUDAYS UA та Одеського міжнародного кінофестивалю.

Гран-прі отримує, аби передати режисеркам, Оксана Артеменко, кінофестивальний дистриб'юторГран-прі отримує, аби передати режисеркам, Оксана Артеменко, кінофестивальний дистриб'ютор

Цього тижня прокат фільму «Війна химер» продовжується у семи містах України разом з кращими фільмами цього року від DOCU/ХІТ, його можуть побачити глядачі Києва, Харкова, Львова, Одеси, Дніпра, Сум та Херсону, розклад показів на docuhit.org.

Як сказано на сайті фестивалю, цьогоріч на фестиваль було подано понад 200 заявок від кіномитців з усього світу. З них було відібрано найкращі, які і змагатимуться у національній та міжнародній конкурсній програмі.

Рівненський міжнародний кінофестиваль тривав 26-30 вересня.

Читайте також інтерв’ю з Анастасією та Марією Старожицькими на «Главкомі»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: