Столична влада відзвітувала про знесення понад 4,5 тис. МАФів за рік

Столична влада відзвітувала про знесення понад 4,5 тис. МАФів за рік
Демонтаж незаконних МАФів на вулиці Заболотного, 20-А в Голосіївському районі Києва
Фото: Київблагоустрій

Найбільше МАФів було демонтовано у Дніпровському районі Києва

У 2020 році з вулиць Києва прибрали 4,5 тис. елементів благоустрою без дозвільних документів. Про це повідомив в. о. директора комунального підприємства «Київблагоустрій» Микола Бойко.

«Демонтажній роботі завжди передує інспекторська. Саме інспектори благоустрою виявляють нововстановлені тимчасові споруди, контролюють дотримання Правил благоустрою власниками споруд, вносять приписи та складають протоколи. За минулий рік було внесено понад 32620 приписів, зокрема, власникам тимчасових споруд з вимогою надати дозвільні документи на розміщення», – розповів він.

Очільник комунального підприємства також додав, що тимчасові споруди, власники яких вчасно не надали дозвільні документи на розміщення, підлягають демонтажу. Всього за минулий рік демонтовано понад 4,5 тис. елементів благоустрою, що розміщували без дозвільних документів та порушували благоустрій столиці.

Усі демонтажі проводили фахівці комунального підприємства «Київблагоустрій» за дорученням Департаменту міського благоустрою та деякими власниками, які вчасно відреагували на вимоги приписів та самостійно демонтували тимчасові споруди.

Найбільше елементів благоустрою демонтували протягом року в таких районах столиці:

  • Дніпровський район – 720,
  • Голосіївський – 546,
  • Дарницький – 536 елементів.
  • До слова, попри звіти столичної влади про демонтажі тимчасових споруд, у Києві щодня з’являються нові МАФи. Причому, встановлюють їх на газонах, де раніше росла трава та дерева.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: