Суд арештував 890 га лісу у Бучі у рамках справи про розкрадання

Землю арештували у рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного вилучення 890 га земель лісового фонду та змін їх ціьового призначення

Печерський райсуд Києва наклав арешт на 890 га землі лісового фонду у місті Буча, які незаконно перевели до земель житлової та громадської забудови, повідомляє Генпрокуратура.

Землю арештували у рамках розслідування кримінального провадження за фактом незаконного вилучення 890 га земель лісового фонду та змін їх ціьового призначення.

Відзначається, що таке рішення унеможливить подальше відчуження цієї землі.

Як відомо, 21 липня в помешканнях міського голови Бучі Анатолія Федорука, а також його соратника – міського голови Ірпеня Володимира Карплюка, почалися обшуки слідчих Генпрокуратури.

Правоохоронці підозрюють обох міських голів у незаконній забудові лісів, їм загрожує мінімум по 6 років ув'язнення.

Генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що міські голови Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема – екс-заступнику голови ВР Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

16 грудня 2015 року Верховний суд України відмовив у перегляді рішення, за яким родина Калетника має повернути державі 14,05 га лісів у Бучі. Калетник перебуває у розшуку з грудня 2014 року.

21 липня прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган повідомила, що міський голова Ірпеня втік за кордон.

У свою чергу Карплюк стверджував, що перебуває в Україні. Згодом він заявив, виїхав з країни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: