Суд дозволив заочно судити Януковича за держзраду

Суд дозволив заочно судити Януковича за держзраду
Суд у справі Янууковича

Захисник екс-президента Віталій Сердюк заявив заперечення проти дій суду

Оболонський районний суд Києва ухвали про початок спеціального судового провадження щодо екс-президента Віктора Януковича.

«Обвинувачений не лише особисто не прибув до суду, але й не скористався можливстю участі в режимі відео-конференції», – зазначив суддя.

«Суд ухвалив здійснювати спецільне судове провадження щодо Віктора Федоровича Януковича. Ухвала оскарженню не підлягає», – наголосив він.

Захисник екс-президента Віталій Сердюк заявив заперечення проти дій суду.

Раніше Оболонський районний суд Києва відмовив стороні захисту у задоволенні клопотання про допит у судовому засіданні раду свідків, в тому числі, колишніх працівників Управління державної охорони, які мають підтвердити наявність важливих причин для неявки на суд екс-президента Віктора Януковича.

Як повідомляв «Главком», 29 червня Оболонський районний суд Києва продовжив розгляд справи про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Сьогодні Янукович не прибуде до суду в РФ для участі у засіданні Оболонського райсуду Києва у справі за обвинуваченням його у держзраді у режимі відеоконференції. Про це заявив його адвокат Віталій Сердюк.

Нагадаємо, Янукович звинувачується у державній зраді, пособництві представникам влади Росії, в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, в порушення порядку, встановленого Конституцією, веденні агресивної війни.

Прокуратура в березні направила до суду справу про державну зраду екс-президента, і 4 травня Оболонський районний суд Києва розпочав підготовче засідання у справі.

Суд дозволив Януковичу брати участь у засіданні шляхом відеоконференції, однак адвокати обвинувачуваного не забезпечили таку явку екс-президента в суді.

Екс-президент Янукович, який утік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: