Суд заарештував ще двох податківців часів Януковича і Клименка

Суд заарештував ще двох податківців часів Януковича і Клименка
Вирок суду

Одному із підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 5 млн грн, другому - тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 2 млн грн

Стосовно ще двох екс-податківців часів Віктора Януковича та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

«22 червня 2017 року Апеляційний суд м. Києва задовольнив апеляційні скарги Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України щодо обрання запобіжного заходу ще двом керівникам районних державних податкових інспекцій Головного управління Міндоходів у м. Києві часів В. Януковича та екс-міністра О. Клименка. Разом з тим скасовано ухвали Печерського районного суду м. Києва, якими відмовлено в задоволенні клопотань Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України про обрання зазначеним особам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано запобіжні заходи у вигляді застави», - йдеться в повідомленні.

Наразі, одному із підозрюваних екс-податківців обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 5 млн грн, другому - тримання під вартою із можливістю внесення застави в розмірі 2 млн грн.

Нагадаємо, колишні податківці підозрюються в тому, що, виконуючи вказівки  Януковича та Клименка, організували та забезпечили незаконну діяльність так званих «податкових майданчиків» або «програмних підприємств», які протягом 2011-2014 років стали інструментами незаконного та контрольованого ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки на користь керівника та членів злочинної організації, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (участь в злочинній організації та зловживання службовим становищем).

Як повідомлялося 20 червня, в рамках розслідування провадження відносно злочинної організації з числа вищого керівництва Міндоходів та зборів часів Олександра Клименка 24 особи затримано, під вартою перебувають дев'ять підозрюваних, 13 внесли заставу на суму понад 37 млн грн та двом обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: