Суд знову зобов’язав Розенблата носити електронний браслет

Суд знову зобов’язав Розенблата носити електронний браслет
Борислав Розенблат у суді

строк дії ухвали суду визначений до 18 грудня

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів САП і поклав на народного депутата Борислава Розенблата зобов'язання у частині носіння електронного браслета та здачі документів для виїзду за кордон.

Відповідне рішення у п'ятницю оголосив суддя Олександр Бобровник.

«Суд ухвалив клопотання задовольнити», - сказав він.

Таким чином, суд зобов'язав народного депутата утримуватися від спілкування із деякими особами, носити електронний браслет, не відлучатися без дозволу із Києва та Житомира, здати паспорти для виїзду за кордон.

Бобровник уточнив, що строк дії цієї ухвали визначений до 18 грудня.

Сам Розенблат після засідання зазначив, що у понеділок-вівторок буде подана апеляційна скарга на це рішення.

Прокурор САП Віталій Кравець журналістам повідомив, що прокуратура задоволена рішенням суду.

Як повідомлялося, 19 жовтня вранці Розенблат був затриманий в аеропорту «Київ» (Жуляни) співробітниками НАБУ при спробі вилетіти рейсом W67307 Київ - Кельн в Німеччину. Джерело в аеропорту «Київ» повідомило, що при собі у Розенблата були золото і діаманти.

Сам нардеп стверджував, що має повне право виїжджати на межі країни. За його словами, він попередив НАБУ про намір виїхати на три дні за кордон.

В НАБУ заявили, що Розенблата зняли з літака і обшукали, бо він, за даними слідчих, намагався вивезти матеріали, важливі для розслідування «бурштинової справи».

НАБУ відкрило нове провадження за фактом ймовірного підроблення офіційних документів для видачі дипломатичного паспорта Розенблату.

Раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура припустила, що підозрюваний у хабарництві депутат Верховної Ради Борислав Розенблат після закінчення терміну дії запобіжного заходу може втекти за кордон.

Нагадаємо, строк дії запобіжних заходів стосовно Розенблата закінчився 16 жовтня. Суд ще не продовжив зобов’язання, покладені на нардепа, зокрема, - носити електронний браслет стеження, а також заборону виїжджати за кордон.

Читайте матеріал «Главкома» Життя без недоторканності. Як «бідують» Онищенко, Довгий, Розенблат та Новинський

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: