Суперхіту Джорджа Майкла виповнилося 35 років: відео

Суперхіту Джорджа Майкла виповнилося 35 років: відео

Пісня була написана Майклом в 17-річному віці, коли він їхав на роботу на автобусі

23 липня 1984 года, 35 років тому, вийшов сингл Джорджа Майкла «Careless Whisper», популярність якого зашкалює і донині, що підтверджується більш ніж півмільярдом переглядів кліпу на YouTube.

23 жовтня 1984 року пісня вийшла на другому студійному альбомі «Make It Big» британського поп-дуету Wham!, учасником якого був George Michael.

Пісня була написана Майклом в 17-річному віці, коли він їхав на роботу на автобус, повідомляє ВВС.

Співак тоді працював діджеєм в ресторані Bel Air неподалік від містечка Буші в графстві Хартфордшир. За його словами, пісня народилася у нього, коли він віддавав гроші за проїзд: «Пам'ятаю, що до мене прийшла мелодія, я сів в кінці автобуса і став вигадувати до неї слова і все інше».

Careless Whisper - історія закоханості і зради героя з іншою дівчиною, яка побачила його виступ на шкільній дискотеці.

«Вся концепція Careless Whisper полягала в тому, що перша дівчина дізнається про другу», - говорив він.

Пізніше Джорджа Майкла звільнили з ресторану за запізнення.

В останній вечір на роботі він вперше зіграв на публіці демо-версію Careless Whisper:  «Під кінець вечора я зіграв її і ... люди вийшли на танцпол. Вони раніше ніколи її не чули і ... все одно вийшли. Я пам'ятаю, що подумав - це хороший знак».

Пісня зайняла перші місця в національних чартах 10 країн, включаючи США і Великобританію. Було продано більше 6 млн. примірників синглу.

Звичайно ж з'явилося багато каверів. Один з найпопулярніших зробила Sarah Washington - вона перетворила ліричну поп-баладу в танцювальну пісню. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: