Супрун дала поради українцям на спекотні дні

Супрун дала поради українцям на спекотні дні

Очільниця МОЗу радить наносити сонцезахисний крем щоразу, як виходите на вулицю

Виконуюча обов’язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун порадила українцям, як без шкоди для здоров’я пережити спеку.

Про це 4 серпня вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«Зібрали своєрідну «аптечку» з дописами про спеку. Все аби ви були здорові та безпечно провели вихідні!» - зазначила Супрун.

Очільниця МОЗу надала наступні поради:

  • Багато людей вважають, що засмага - це ознака здорового та красивого тіла. Але, насправді, вона жодним чином не сприяє здоров‘ю.
  • Сонцезахисний крем варто наносити на шкіру щоразу, як виходите на вулицю, а не тільки, коли засмагаєте.
  • Якщо ж ви забули про захист від сонця і все-таки перестарались - найбільш ймовірно, ваша шкіра отримає опік. Щоб зменшити запалення та позбавитись болю, не користуйтесь сметаною або засобами на жирній основі.
  • Щоб відчути прохолоду, нам слід охолодити шкіру, а не шлунок. Тому крижаний напій в спеку - не найкращий втамовувач спраги та, насправді, не сприяє охолодженню тіла.
  • В спеку варто відмовитись від алкоголю. В жарку погоду ми втрачаємо воду, а алкоголь це посилює та ніяким чином не освіжає.
  • Не забувайте про воду. Доросла людина втрачає з потом 0,5-1 л рідини на добу. А в спеку втрати можуть сягати 1-1,5 л на годину. Тому неодмінно подбайте про воду напоготові. Час від часу доречно змочувати обличчя, шию, ліктьові згини та під колінами.
  • Якщо плануєте відпочинок з дітьми, пам’ятайте, що вони набагато чутливіші до спеки. Вибір правильного одягу для малюка та належний захист від сонця - надзвичайно важливі завдання.
  • Не залишайте дітей чи домашніх улюбленців в автомобілі без нагляду. В спеку це дуже небезпечно для життя.

Нагадаємо, раніше Супрун заявила, що людям з хворим горлом можна їсти морозиво, адже воно допомагає зменшити біль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: