Сущенка можуть обміняти на Вишинського, але все залежить від Москви – адвокат

Сущенка можуть обміняти на Вишинського, але все залежить від Москви – адвокат
Адвокат Марк Фейгін і незаконно засуджений в РФ український журналіст Роман Сущенко

Фейгін наголосив, що обмін Сущенка та Вишинського «залежить від Москви, а не від Києва»

Вирок українському журналісту Роману Сущенку, засудженому до 12 років колонії суворого режиму за шпигунство в РФ, дає можливість для його обміну на головного редактора «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, заявив захисник українця Марк Фейгін.

«Зараз, після оголошення вироку, відкрилися можливості для обміну Романа Сущенка на журналіста Вишинського, якого притягнуто до кримінальної відповідальності в Україні, і я вважаю, що потрібно зробити це негайно, щоб вирішити цю проблему компромісом», - заявив Фейгін журналістам у понеділок.

«Наскільки мені відомо, Москва справді бажає отримати Вишинського на батьківщину, таке саме бажання українське керівництво висловлює щодо Романа Сущенка», - сказав захисник.

При цьому він наголосив, що обмін Сущенка та Вишинського «залежить від Москви, а не від Києва».

Як відомо, 28 травня під час свого «останнього слова» в Мосміськсуді Сущенко заявив, що він не визнає провину і попросив винести йому виправдувальний вирок.

Сторона звинувачення попросила для Сущенка 14 років колонії суворого режиму.

Нагадаємо, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред'явили звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: