Світовий банк виділить $100 мільйонів на економіку підконтрольного Донбасу

Світовий банк виділить $100 мільйонів на економіку підконтрольного Донбасу
Фото:World Bank Photo Collection/Flicrk

Україна також пропонуватиме створення Вільної економічної зони на Донбасі

Світовий банк виділить Україні 100 млн доларів на відновлення економіки територій підконтрольного Донбасу. Про це у Twitter повідомив президент Володимир Зеленський. 

«Україна отримає 100 млн доларів від Світового банку на відновлення економіки територій лінії зіткнення...Ми зробимо все можливе, щоб наші громадяни відчували себе в безпеці, а регіони - процвітали і розвивалися», – написав Зеленський.

Президент подякував за підтримку України президентові Світового банку Девіду Малпассу і регіональному директору Банку по Східній Європі Арупу Банерджі.

У вересні 2020 року Світовий Банк повідомив про надання Києву позики у розмірі $65 млн на оновлення доріг підконтрольної Луганської області. 

Україна пропонуватиме створення Вільної економічної зони на Донбасі в рамках особливого порядку місцевого самоврядування. 

5 листопада голова делегації України в ТКГ Леонід Кравчук  заявив, що Київ пропонує припинити конфлікт в ОРДЛО на початку 2021 року та провести там вибори. Голосування пропонується провести після повної демілітаризації регіону. 

Того ж дня Україна оприлюднила п'ять пунктів мирного плану щодо Донбасу.

З 2014 року Росія є стороною конфлікту на сході України, підтримуючи матеріально і технічно терористичні утворення «Л/ДНР». У 2014 і 2015 роках армія РФ пішла на пряме військове вторгнення на територію України з метою військової допомоги бойовикам Донбасу.

Кремль заперечує участь РФ у війні на Донбасі, називаючи її «громадянським конфліктом».


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: