Тандіт про затримання «кримських диверсантів»: Кремль застосовує фейкові приводи в гібридній війні

Тандіт про затримання «кримських диверсантів»: Кремль застосовує фейкові приводи в гібридній війні
Юрій Тандіт

За словами радника голови СБУ, будь-який українець, який перебуває на окупованій території, дуже ризикує

Кремль застосовує фейкові приводи в гібридній війні проти України. Так прокоментував затримання в Криму радник голови СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Крім факту, про який зараз всі говорять, затримань в Севастополі, кілька днів тому були затримані в Луганську, трохи раніше в Донецьку. Це буде, на жаль, тривати, тому що фактично керівники, які сидять у Кремлі, абсолютно неадекватні, хоча зрозуміло, для чого це робиться, йде гібридна війна, використовуються фейкові приводи. Можливо, громадяни України в Криму говорять про свою позицію в певних місцях голосно. Зрозуміло, що зараз будуть вигадувати різні звинувачення», - сказав Тандіт.

За його словами, українська сторона постійно про це говорить, у тому числі в Мінську. «Ми говоримо про це постійно, говорили в Мінську про останні затримання підлітків, яких звинуватили у зв'язках зі спецслужбами, йде цинічне перебріхування. Будь-який наш чоловік, який знаходиться на окупованій території, дуже ризикує, дії противника неадекватні», - уточнив радник голови СБУ.

Нагадаємо, у ФСБ РФ заявили про нібито затримання 9 листопада в Севастополі учасників «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міноборони України», які начебто планували «організацію диверсійних акцій на об'єктах військової інфраструктури і життєзабезпечення півострова Крим».

У Міністерстві оборони України вже спростували цю інформацію ФСБ Росії, заявивши, що ФСБ перетворилася на фабрику брехні.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також спростувалоінформацію ФСБ РФ про те, що в Севастополі нібито було затримано співробітників ГУ.

Як повідомлялося, підконтрольний Кремлю Ленінський районний суд окупованого Росією Севастополя заарештував на два місяці трьох «членів диверсійної групи Міноборони України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: