Телеканал BBC показав фільм про можливий вплив Росії на перемогу Трампа на виборах

Телеканал BBC показав фільм про можливий вплив Росії на перемогу Трампа на виборах

Кореспондент ВВС Джон Суіні поспілкувався з кількома експертами з безпекової сфери

Британський телеканал BBC зняв передачу, в якій вирішив дослідити роль Росії у перемозі Дональда Трампа на президентських виборах у США.

Причиною для виходу програми «Панорама» на BBC стала нещодавно опублікована стаття, в якій стверджується, що Росія має компромат на Трампа, в тому числі, можливо, і сексуального характеру.

«У Росії може бути якась інформація, отримана ними за допомогою кібершпіонажу, що може нашкодити йому, його репутації або його бізнес-інтересам... Думаю, що можна припустити, що так воно і є»,– розповів у інтерв'ю ВВС колишній виконувач обов'язків директора ЦРУ Джон Маклафлін.

Кореспондент ВВС Джон Суіні поспілкувався з кількома експертами з безпекової сфери, наприклад Малькольмом Нансом – колишнім співробітником американської розвідки, який вивчав методи російського шпигунства.

За його словами, багато кімнат у готелях, де зупиняються важливі персони, обладнані засобами для прослуховування, або ж іншими системами збору інформації, що дозволяють дистанційно стежити.

«Все у цій доповіді точно відповідає тому, як працює російська розвідка», – стверджує Малькольм Нанс.

Джон Маклафлін вважає, що Дональд Трамп може бути вкрай наївним у питаннях відносин з Росією.

«Можливо, Трамп грає на руку Росії. Є такий термін, яким люблять кидатися росіяни - «корисний ідіот», тобто той, хто підігрує тому, що вони намагаються домогтися, не вельми розмірковуючи про це»,– зазначив колишній розвідник.

І Дональд Трамп, і представники Кремля категорично відкинули існування такого досьє.

Документальний фільм Джона Суіні про роль Росії в американських виборах вийшов у ефір у понеділок, 16 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: