Терорист Гіркін визнав, що лише українська мова стримує агресію Росії і повне знищення української нації

Терорист Гіркін визнав, що лише українська мова стримує агресію Росії і повне знищення української нації
Терорист Ігор Гіркін

Гіркін визнав, що Росія поступово зменшувала фінансування проекту «Новоросія»

Колишній ватажок терористів «ДНР» Ігор Гіркін заявив, що в його планах було не лише створення так званої Новоросії, а й приєднання України до РФ.

«Особисто для мене Новоросія була першим етапом звільнення України від так званої української нації. Я вважаю, що повинно йтися про повернення практично всієї території України, за виключенням західної, де антиросійські настрої особливо сильні, до складу російської держави», - сказав він.

«Рєчь должна ідті о возвращєніі всєй Украіни в той ілі іной стєпєні, можєт бить за ісключєнієм Западной, гдє антірусскіє настроєнія наіболєє сільни, в состав россійского государства… Новороссія била би пєрвим етапом освобождєнія Украіни от вот етой так називаємой укрАінской нациі», - цитує Гіркіна у соцмережі активіст Сергій Оснач.

На його думку, «мета російської окупації виразно нацистська, й цього ніхто не приховує. А головне, ворог визнає, що антиросійські настрої є серйозною перепоною для окупації всієї України, та готовий з огляду на це відмовитись од Західної України. Чому? Тому що там найбільше українського, там говорять українською, а Росія там чужа. Очевидно, що найкращим захистом од окупантів було б знову наповнити Україну українським, насамперед українською мовою».

А тепер скажіть, хто ті люди, які під час російської агресії з метою загарбати всю Україну та знищити українську націю, пропихають російськомовний продукт на ТБ і радіо, видають російськомовні газети, створюють російськомовні сайти та влаштовують язикосранія через прохання зробити також україномовну версію? - пише в соцмережі активіст.

Водночас Гіркін визнав, що Росія поступово зменшувала фінансування, тому «плани довелось скорочувати».

«У міру того, як Москва нас все менше і менше підтримувала, відповідно, скорочувались і плани», - зазначив він.

Як повідомлялось, з нуля годин і до 18 бойовики продовжили обстріли  позицій сил АТО, переважно на маріупольському та донецькому напрямках. П’ятеро українських військовослужбовців загинули, ще шестеро дістали поранення: четверо бійців дістали легкі поранення і два – середньої ступені тяжкості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: