The New York Times: Росія використала під час виборів у США методи, які раніше випробувала в Україні

The New York Times: Росія використала під час виборів у США методи, які раніше випробувала в Україні

Протягом кількох місяців хакери вільно курсували по мережах Національного комітету Демократичної партії

Росія втрутилась у перебіг американських виборів за допомогою кібератак. Про це повідомляє видання The New York Times.

В останні кілька днів скептично налаштований новий президент, національні розвідувальні агентства і дві провідні партії США виявилися втягнутими в неймовірну публічну суперечку навколо доказів того, що президент Росії Володимир Путін вийшов за рамки простого шпигунства і свідомо прагнув підірвати основи американської демократії, спробувавши обрати переможця на президентських виборах у США.

Багато з найближчих помічників Хілларі Клінтон вважають, що втручання Росії здійснило серйозний вплив на перебіг виборів, хоча при цьому вони визнають, що важливу роль зіграли й інші чинники, такі як слабкість пані Клінтон як кандидата, її приватний сервер електронної пошти, публічні заяви директора ФБР Джеймса Комі про те, як вона поводилася із секретною інформацією.

За інформацією видання, малозатратну і високоефективну зброю, яку Росія випробувала на виборах в Україні та Європі, було з неймовірним успіхом застосовано в США. Для Росії, економіка якої зараз переживає тяжкі часи і яка не може застосувати свій ядерний арсенал, щоб не спровокувати повномасштабну війну, кіберзброя виявилася ідеальним варіантом: дешевою у використанні, її застосування важко спрогнозувати і так само важко відстежити.

Надмірно м'який підхід ФБР до російських атак призвів до того, що протягом кількох місяців хакери вільно курсували по мережах Національного комітету Демократичної партії, перш ніж керівництво дізналося про атаки і запросило експертів з кібербезпеки, щоб ті змогли захистити їх комп'ютерні мережі. Тим часом хакери переключилися на мішені за межами комітету, включаючи голову передвиборного штабу Клінтон Джона Подести, чий приватний аккаунт електронної пошти було зламано через кілька місяців.

Зазначимо, що Росія звернула увагу на скандал у США, але лише кількома словами.

«Ця історія зі «зломами» схожа на банальні розбірки між американськими силовиками за сфери впливу», – прокоментувала представниця МЗС Росії Марія Захарова на своїй сторінці у Facebook.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: