«Тітушки» намагалися відбити у прокуратури двох підозрюваних у «справі Онищенка» - Ситник

«Тітушки» намагалися відбити у прокуратури двох підозрюваних у «справі Онищенка» - Ситник
rbc.ua

Голова НАБУ розповів про те, як чинять супротив слідству

З самого початку у справі щодо народного депутата Олександра Онищенка іде великий супротив, заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Починається все з того, що двум ключовим фігурантам обирається застава просто смішна - 1 млн грн. Відразу вноситься ця застава і відразу він звільняється… Що ми бачимо біля СИЗО, коли відбувається процедура звільнення у зв’язку з внесенням застави? Біля СИЗО збираються так звані «тітушки». Я був змушений залучати підрозділ спеціальних операцій, аби уникнути фізичного відбиття у прокуратури тих фігурантів, які на нашу думку, були незаконно звільнені з-під варти у зв’язку з обранням дуже незначної суми застави», - зазначив він.

«Я скажу відверто, що була проведена певна розмова і було попередження при спробі фізично забрати підозрюваваних - Пісного і Рябошапку - підрозділ спеціальних операцій буде змушений відкривати вогонь на враження. Тільки після цього «тітушки» припинили активність», - додав Ситник.

Він також повідомив, що за звільнення Рябошапки сума застави змінена на 100 млн грн.

Як повідомлялось, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький стверджує, що доказів для притягнення до відповідальності народного депутата Олександра Онищенка достатньо.  «Слідством було зібрано досатньо доказів того, що ланцюжок посередників, починаючи від учасників договору про спільну діяльність  ПАТ «Укргазвидобування» закінчуючи переможцями торгів і власне біржами, на яких ці торги проводилися, кінцевим споживачами був підконтрольний сам народному депутату Онищенку», - зазначив він.

Нагадаємо, детективами НАБУ спільно з прокурорами САП затримано 11 фігурантів цієї справи, десятьом з них обрано запобіжний засіб - тримання під вартою і альтернативна застава, яка в сумарній своїй кількості перевищує 1 млрд грн.

Як повідомлялося, народному депутату Олександру Онищенку загрожує до 12 років в'язниці. Йому інкримінують організацію корупційної схеми в «Укргазвидобування» із розкраданням коштів. Очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що провадження розслідується за ознаками злочину - привласнення державного майна у особливо великих розмірах і організація злочинного угрупування. За його словами, у 2013-2016 роках низка фірм, прийняли рішення щодо розкрадання коштів «Укргазвибудування».

Антикорупційне бюро просить зняти недоторканість з народного депутата Олександра Онищенка. Також Антикорупційні органи України розкрили схему роботи організованого злочинного угруповання, на чолі якого стояв Онищенко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: