Трамп готовий покарати Росію за кібератаки

Трамп готовий покарати Росію за кібератаки

Новообраний президент США може вжити заходів щодо Росії у зв'язку з кібератаками

Майбутній керівник апарату співробітників Білого дому Райнс Прібес, який є найближчим помічником новообраного президента США Дональда Трампа, не виключив, що нова американська адміністрація вживатиме заходів щодо Росії у зв'язку з кібератаками. Про це Прібес сказав в інтерв'ю телекомпанії Fox News.

Прібес зазначив, що Трамп взяв до відома інформацію, яку озвучили на проведеному в п'ятницю брифінгу керівники американських розвідувальних служб. Дана зустріч в Нью-Йорку була присвячена атакам хакерів на політичні інститути в США. У причетності до цих зломів чинна адміністрація США звинувачує Росію.

Майбутньому керівнику апарату співробітників Білого дому було поставлено питання про те, чи має намір Трамп вживати якихось заходів щодо Росії у зв'язку з кібератаками, що нібито мали місце. «Він збирається дати вказівку розвідувальному співтовариству надати рекомендації, і хоч би якими вони були, буде обговорення і може бути вжито заходів», - констатував Прібес.

Нагадаємо, російські дипломати 30 грудня покинули два будинки відпочинку поблизу Вашингтона і Нью-Йорка відповідно до наказу Білого дому. 

Білий дім 29 грудня заявив, що дві російські дипломатичні установи – у Нью-Йорку та Меріленді, – котрі, як вважають, займалися розвідкою, будуть закриті, а 35 російських дипломатів – видворені. Такі дії стали частиною санкцій США через кібератаки під час президентської кампанії, за якими, ймовірно, стоїть Москва.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін назвав виселення дипломатів «скандальним», особливо в час різдвяних свят, коли діти на канікулах, а сім'ї планували проводити час в заміських будинках для відпочинку.

Раніше повідомлялося, що оголошені персонами нон грата 35 російських дипломатів залишать США до 1 січня.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва не висилатиме американських дипломатів у відповідь на дії Вашингтона. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: