Трамп оголосив у США п'ятиденну жалобу через стрілянину в Лас-Вегасі

Трамп оголосив у США п'ятиденну жалобу через стрілянину в Лас-Вегасі
Американські прапори

Прапор США буде приспущено до заходу сонця 6 жовтня

Президент США Дональд Трамп оголосив п'ятиденний траур у зв'язку зі стріляниною в Лас-Вегасі, внаслідок якої загинули щонайменше 58 людей.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті Білого дому.

«На знак поваги до жертв безглуздого насильства, вчиненого 1 жовтня 2017 року, оголошую, що прапор США буде приспущено в штаб-квартирі Білого дому і на всіх громадських будинках федерального уряду в Колумбії і на всій території США до заходу сонця 6 жовтня 2017 року», - йдеться в заяві.

Він також розпорядився приспустити національні прапори у всіх посольствах США, офіційних представництвах, консульських установах та інших об'єктах за кордоном, включаючи військові об'єкти і військово-морські суду.

За останніми даними, у американському місті Лас-Вегас (штат Невада) кількість загиблих внаслідок стрілянини зросла до щонайменше 58 осіб, 515 осіб поранено. Серед постраждалих немає українців.

Також повідомляється, що ФБР не пов’язують стрілянину з міжнародним терористичним угрупованням «Ісламська держава». Раніше повідомлялося, що «Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за стрілянину в Лас-Вегасі.

Нагадаємо, що стрілок з Лас-Вегасу наклав на себе руки до прибуття поліції.

Як повідомляв «Главком», поруч з казино Mandalay Bay у Лас-Вегасі відбулася стрілянина, невідомий відкрив вогонь під час фестивалю кантрі. В результаті стрілянини загинули 50 людей, ще понад 400 були поранені.

Згідно із даними поліції, стрілянину відкрив 64-річний чоловік на ім’я Стів Педдок, мотиви його вчинку наразі невідомі. Відомо, що батько Бенджамін Педдок був одним з найбільш розшукуваних ФБР злочинців.

Президент США Дональд Трамп назвав масштабну стрілянину у Лас-Вегасі «актом абсолютного зла».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: