Трьом активним учасникам сутичок біля Оболонського райсуду Києва оголосили про підозру

Трьом активним учасникам сутичок біля Оболонського райсуду Києва оголосили про підозру
Громадське

2 серпня Оболонський суд розглядав справу бійців спецроти "Торнадо", під будівлею суду зібрався мітинг на їх підтримку

Поліція оголосила про підозру трьом активним учасникам подій біля Оболонського районного суду 2 серпня.

Про це повідомив глава поліції Києва Андрій Крищенко, передає спікер відомства Оксана Блищик на своїй сторінці в Facebook.

"В даний час слідчі трьом активним учасникам подій біля суду, жителям столиці, оголосили про підозру у вчиненні групового порушення громадського порядку (стаття 293 Кримінального кодексу України). При цьому один з фігурантів у присутності понятих відмовився отримувати повідомлення про підозру, але слідчі виконали всі процесуальні вимоги Кримінального процесуального кодексу України і вручили йому повістку про виклик для проведення слідчих дій", – йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, під час розгляду справи бійців спецроти "Торнадо" під будівлею суду зібралися мітингувальники на підтримку підсудних. Правоохоронці не пускали на закрите судове засідання громадян, які не були учасниками судового процесу. В результаті сталося кілька сутичок.

Від дій протестувальників постраждали більше 20-ти співробітників поліції та Національної гвардії України.

У червні 2015 року стало відомо про затримання 8 бійців "Торнадо", у тому числі командира Руслана Онищенко, за незаконне позбавлення волі і викрадення місцевих жителів, їх тортури, вбивства і низці інших тяжких злочинів. Заступник командира роти Микола Цукур заявив, що затримання пов'язані з блокуванням підрозділом поїзда з контрабандним металом з Алчевського меткомбінату. Слідчі наполягали, що затримані зґвалтували і вбили чоловіка, знімаючи при цьому процес на відео. Адвокат "торнадівців" заявляв, що в матеріалах справи цього відео немає.

18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти "Торнадо".

Бійці роти "Торнадо" підозрювалися у створенні злочинної організації та вчиненні на території Луганської області в зоні проведення АТО, в період з грудня 2014 року по червень 2015 року, тяжких і особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 2 ст. 153 (насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом), ч. 2 ст. 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України.

У квітні 2016 року прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно екс-командира спецроти "Торнадо", заступника командира і співробітника роти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: