Турчинов розповів, чому в Україні досі багато сепаратистів

Турчинов розповів, чому в Україні досі багато сепаратистів

Часто справи щодо сепаратистів, які були доведені до суду правоохоронцями, там можуть розглядатися роками

В Україні на свободі знаходиться багато сепаратистів, у тому числі - у парламенті, однак миттєво цю проблеми вирішити не вдасться. Про це розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, пише «Цензор»

«Я з величезним задоволенням зігнав би їх усіх на один стадіон і закрив би його на ремонт років на 20... Але при всіх наших проблемах, при всіх недоліках, ми все-таки намагаємося будувати правову державу. У нас прокуратура, СБУ просто забиті величезною кількістю справ, які вони розслідують, в тому числі і щодо подій на Майдані, і по подіям, пов'язаним з сепаратистськими заколотами. Плюс у нас ще є таке поняття як суд», - сказав він.

Секретар РНБО також нагадав, що часто справи щодо сепаратистів, які були доведені до суду правоохоронцями, там можуть розглядатися роками. «Український суд - це окремий біль. Ну, наприклад, ще в 2014 році, будучи виконуючим обов'язки президента, я дав команду закрити сепаратистські видання. Звернулися до суду, в тому числі, з приводу закриття газети «Вести». Вже 2017 рік, а досі триває судовий розгляд щодо закриття цієї сепаратистської газетки», - зазначив він.

«Сьогодні, в основному, в тюрмах перебувають ті, хто зі зброєю в руках, воював проти нашої країни», - підкреслив він і додав, що всі інші підбурювачі війни теж «за все відповідатимуть», коли прийде час.

Як раніше повідомлялося, Турчинов також розповів, що коли на півострів прийшли «зелені чоловічки», кримські військові почали масово зраджувати Україну.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: