Турецькі правоохоронці затримали племінницю Гюлена

Турецькі правоохоронці затримали племінницю Гюлена

Племінницю Гюлена було затримано в повіті Ердеміт західної провінції Баликесір

У Туреччині в рамках розслідування діяльності «Терористичної організації фетхуллахістів», яку підозрюють у невдалій спробі військового перевороту, правоохоронні органи затримали племінницю проповідника Фетхуллаха Гюлена. Про це повідомляє агентство «Анадолу».

Племінницю Гюлена затримали в повіті Ердеміт західної провінції Баликесір. Правоохоронці перевірили мобільний телефон затриманої, зокрема більшу частину її останніх розмов. На телефоні було виявлено дзвінки, здійснені до США. Під час обшуку в будинку племінниці проповідника знайшли фотографії і книги Гюлена, а також дві однодоларові купюри, які нібито використовували організатори військового перевороту.

Нагадаємо, Туреччина офіційно звернулася до США з проханням про екстрадицію Фетхуллаха Гюлена, якого в Анкарі вважають натхненником спроби військового перевороту. Разом з тим представник Держдепартаменту США Марк Тонер повідомив, що прохання про видачу Гюлена стосується не військового перевороту, а інших питань, з яких він розшукується в Анкарі. На початку серпня суд Стамбула заочно заарештував Гюлена.

Як повідомлялось, раніше Болгарія екстрадувала до Туреччини фінансиста організації Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації спроби перевороту 15 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: