Туск сподівається, що у грудні ЄС продовжить санкції проти Росії

Туск сподівається, що у грудні ЄС продовжить санкції проти Росії

Туск зазначив, що ЄС продовжить надавати підтримку Україні

Голова Європейської Ради Дональд Туск сподівається, що у грудні ЄС продовжить санкції проти Росії. Про це він заявив на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.
«Я запропонував своїм колегам обговорити в жовтні загальну стратегію в наших підходах до цієї ситуації, і я сподіваюся, що в грудні ми в Європейській Раді зможемо продовжити нашу послідовну політику, яка стосується запровадження і дотримання санкцій», - сказав він.

Туск також зазначив, що ЄС продовжить надавати підтримку Україні, повідомляє «112 Україна».
«Ми продовжуємо обговорювати те, яким чином ми можемо надати Україні допомогу щодо повного впровадження Мінських домовленостей для того, щоб можна було досягти справжнього припинення вогню і, я сподіваюся, миру. Звичайно, я не сумніваюся і це моя роль – кожен день роз'яснювати, що між Україною і Росією немає симетрії, тому що одна сторона – Росія, яка виступає як агресор, - Україна – жертва в цій ситуації, і тут немає ніякої політичної рівності. Хочу зі свого боку підтвердити, що ми в Європі продовжимо надавати нашу підтримку Україні», - сказав Туск.
Раніше президент України Петро Порошенко провів переговори з президентом Європейської Ради Дональдом Туском, який прибув в Україну для участі в заходах, присвячених 75-й річниці трагедії Бабиного Яру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: