Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набрання чинності закону про «іноагентів»

Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набрання чинності закону про «іноагентів»
Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі виступила з екстренним зверненням
фото: Civil Georgia

Зурабішвілі дала зрозуміти, що не можна з пропозицією влади внести правки до законопроєкту в межах механізму вето

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі знову закликала правлячу партію «Грузинська мрія» відкликати закон про «іноагентів». яку вона озвучила альтернативну пропозицію: відкласти дату набрання чинності закону до 1 листопада, після цього парламентських виборів 26 жовтня. Про це повідомляю Ехо Кавказу.

Зурабішвілі дала зрозуміти, що не можна з пропозицією влади внести правки до законопроєкту в межах механізму вето.

«Цей закон – російський, методи нашого уряду – російські, і навіть сьогоднішня промова прем’єр-міністр – російська», – сказала президент Грузії.

У підсумку, що 15 квітня в Тбілісі  почалися акції протесту проти закону про іноземних агентів, які викликали обурення Заходу та громадянського суспільства в Грузії.

Зазначимо, Іраклій Кобахідзе  відмовився від візиту до США  для обговорення стратегічного партнерства та допомоги. Причиною цієї вимоги стала вимога США призупинити розгляд скандального закону про іноагентів.

До слова, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що правляча партія «Грузинська мрія»  не відмовилася від ухвалення закону  «Про прозорість іноземного впливу», який викликав масові протести й критику Заходу. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: